Naleśniki z mąki pełnoziarnistej

Kto nie lubi naleśników? Wszyscy za nimi przepadamy. Dzisiaj proponuje wam przepis na pełnowartościowe naleśniki. Przepis jest szybki i prosty, a domownicy podziękują Ci za to danie. Dodaj do naleśników ulubione sezonowe dodatki. U mnie ser twarogowy w połączeniu z jogurtem, mus jabłkowy z cynamonem i orzechy włoskie.

 

Składniki: 

– mąka pełnoziarnista – 150 g,
– jajko – 2 sztuki,
– mleko ekologiczne lub napój roślinny – 200 g,
– woda gazowana – 150 g,
– sól morska – szczypta,
– olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia

Wszystkie składniki wrzuć do miski. Zmiksuj na gładką masę. Ciasto wylej na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smaż z obu stron na złocisty kolor. I gotowe! 🙂