Omlet czekoladowy z płatkami owsianymi

Omlet wcale nie musi być nudny! Dzisiaj dla wielbicieli wersji na słodko. Świetnie sprawdzi się na śniadanie i posiłek do lunchboxa. Możesz dodać ulubione owoce, orzechy i musy. Smacznego. 🙂

Składniki:

  • jajko – 2 sztuki,
  • płatki owsiane – 3 łyżki (30 g),
  • erytrol – 1 łyżeczka (5 g),
  • mleko – 2 łyżki (20 ml),
  • kakao – 1 łyżeczka (5 g),
  • banan – 1 sztuka,
  • odrobina oleju rzepakowego lub kokosowego do smażenia

W misce roztrzep jajka z erytrolem i mlekiem. Dodaj płatki owsiane i kakao, wymieszaj. Masę wlej na rozgrzany olej, smaż pod przykryciem do ścięcia. Podawaj z plasterkami banana.