Produkty fermentowane po latach zapomnienia znów wróciły do menu Polaków. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają też nowe, przedtem mniej…
Produkty fermentowane po latach zapomnienia znów wróciły do menu Polaków. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają też nowe, przedtem mniej…
Od dynamicznego rozkwitu przemysłu spożywczego, który daje się zauważyć od początku XX wieku, artykuły jedzone przez nas każdego dnia zaczęto…
Ekspresy do kawy z systemem Nescafe Dolce Gusto na stałe wtopiły się w pejzaż polskich kuchni. Urzekła nas nie tylko…
Nie jest prawdą, że barszcz czerwony to potrawa typowo na święta, którą jemy najczęściej w czasie Wigilii lub dużych rodzinnych…
Ostatnio z rzadka już jemy dwuposiłkowe obiady. Z powodu ciągłego pośpiechu, co wywołuje chęć szybkiego najedzenia się, raz za razem…
Cafe frappe to prawdopodobnie najbardziej popularna kawa mrożona na świecie. A wiesz, że powstała przez przypadek? Mimo to przepis na…
Uczestnictwo w warsztacie kulinarnym to świetny pomysł na zdobycie przydatnych umiejętności – opanowanie podstaw gotowania, poznanie dobrych technik produkcyjnych oraz…
Wybierz tradycję z Piekarnią Pochopień Piekarnia Pochopień jest zakładem z tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została przez mistrza fachu piekarskiego…
Technologia zaparzania kawa w kapsułkach została opracowana w końcu lat 70-tych i pomału zdobyła sobie miliony zwolenników. Ten wygodny proces…
Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą jadłospisu człowieka. Wyrabiane jest z mąki, soli, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego…