
Pieczywo jest w naszej kulturze podstawą jadłospisu człowieka. Wyrabiane jest z mąki, soli, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, takich jak słonecznik, sezam lub mak.
Dlaczego należy spożywać regularnie pieczywo?
Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w mnóstwo różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją przede wszystkim aminokwasy, węglowodany i białka. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się pewność, że spożywane wypieki nieprędko staną są czerstwe.
Z niezwykłej troski o klienta i wyśmienitych produktów słyną szczególnie piekarnie krakowskie, cieszące się wielkim zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb produkowany jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję dobrego smaku i najwyższej jakości użytych składników.
Adres:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]