
Wszystko o piekarni Kraków odszukacie na www.piekarniapochopien.com
Chleb jest jednym z najważniejszych elementów naszej diety. Spożywamy go bardzo dużo, więc najlepiej, jeśli będzie on najlepszego gatunku. Nic zatem zaskakującego, iż wytwarzane w fabrykach chleby tracą ostatnio klientów – bywają niezbyt dobre, zaś po paru dniach są już niezdatne do spożycia. Na polskim rynku ostatnio bardzo często spotkać można natomiast chleby wypiekane klasycznymi sposobami oraz pozbawione chemicznych domieszek zwiększających ich trwałość. Dlaczego warto je kupować? W jaki sposób one są produkowane? Jak funkcjonuje rzemieślnicza piekarnia?
Co znajdziemy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w Krakowie i innych dużych miejscowościach swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zazwyczaj są produkowane na zakwasie, choć łatwo znaleźć poza tym chleby drożdżowe. Poza tym klienci tradycyjnych piekarni chętnie wybierają chleby, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – na przykład obwarzanki. Tradycyjne wypieki zawierają często też rozmaite nasiona lub suszone owoce.
Produkty z rzemieślniczej piekarni – dlaczego się opłaca?
Przyczyną doskonałej opinii tradycyjnego chleba jest zwłaszcza jego smak – jeśli o to chodzi plasuje się znacznie wyżej niż pieczywo przemysłowe. Plusem opisywanego chleba jest też typowa dla niego różnorodność – wśród dziesiątek odmian wszyscy ludzie znajdą wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie można nie wspomnieć też tego, iż produkty, które oferuje rzemieślnicza piekarnia okazują się o wiele zdrowsze, gdyż nie zawierają szkodliwych dla naszego organizmu syntetycznych domieszek.
Adres:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]